Welcome to my blog, hope you enjoy reading
RSS

13. toukokuuta 2011

Raparperipiirakka

Meidän uudella pihalla raparperit kasvaa ihan valtavasti jo nyt. Onneksi penkki ei ole suuren suuri. Tekaisin tänään kevään ensimmäisen raparperipiirakan.


Pohja
150g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte
0,6 litraa raparperipaloja
1 purkki kermaviiliä
1 kananmuna
3 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää kananmuna voimakkaasti sekoittaen. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan. Levitä taikina piirakkavuokaan, myös reunoille.
Lisää päälle raparperin palat. Sekoita sitten täytteen muut aineet keskenään ja kaada piirakan päälle.
Paista uunissa 200asteessa puolisen tuntia. Eli kunnes pintakin on saanut vähän väriä.
Ja herkuttelemaan vaniljajäätelön tai vaniljavaahdon kanssa!

Neuleita en ole juurikaan kerennyt tekemään. Yhdet sukat tulevat kohta valmiiksi. Remontti talolla edistyy, muttei minun toimesta. Sain suorastaan kiellon edes mennä talolle. Lääkäriltä. Selkä voi edelleen huonosti. Nyt taas vähän huonommin. Onneksi olemme kuitenkin saaneet apua ja pääsemme muuttamaan kuun lopussa. Pakkailua olenkin jo vähän aloittanut, kun sitä sentään voin vähän tehdä. 

Talon pihakin suorastaan huutaisi minua sinne. Pitää kuitenkin yrittää pysytellä pihahommista pois. Ne nyt ei ainakaan minua paranna. Harmittaa vaan välillä niin vietävästi, kun sormet ja pää tahtoisi mennä tekemään remonttia, mutta selkä ja järki ei. Noh, eikös sitä niin sanota, että vuosi pitääkin asua, ennenkuin saa tehdä muutoksia pihalla? Tai talossa. Onhan se kyllä jännä huomata, mita sieltä pihalta kesän kuluessa ilmestyy.

1 kommenttia:

Sarsa kirjoitti...

Vähintään vuosi, et ehtii nähdä pihan ja talon koko vuodenkierron ajan, mutta kyllä se toisinaan hiukka kärsivällisyyttä vaatii. Samoin tuo, kun kroppa prakaa ja pää sanois, et pitäis touhuta, mutta kun ei pysty.

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. :)