Meidän pihan raparperit kasvaa ihan valtavasti. Niin on taas aika aloittaa raparperin käyttäminen. Eli, ensimmäinen piirakka, olkaa hyvät.
Pohja
100g voita
1 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
1 kananmuna
Täyte | |||||||
raparperia 2dl ranskankermaa 1 kananmuna | |||||||
1dl sokeria 1tl vaniljasokeria | |||||||
Tee ensin murotaikina. Eli, mittaa kulhoon huoneenlämpöinen voi ja kuivat aineet. Nypi murumaiseksi ja lisää sitten kananmuna. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan sormin. Laita taikinaa myös reunoille, että täyte pysyy mukana.
Paista pohjaa 200asteisessa uunissa ilman täytteitä viitisen minuuttia. Levitä sitten pohjan päälle pilkotut raparperit. Tee seos ranskankermasta, sokereista ja kananmunasta. Levitä se sitten raparperien päälle ja paista uunissa vielä puolisen tuntia. Piirakka on valmista, kun pinta on saanut vähän väriä ja raparperit ovat pehmeitä. Tarjoillaan vaniljavaahdon tai -jäätelön kera. |
0 kommenttia:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista. :)