Welcome to my blog, hope you enjoy reading
RSS

16. toukokuuta 2011

Vision-sukat

Ihanaa, olen saanut lisää neulerintamalla aikaan. Sen on mahdollistanut euroviisut ja eiliset jääkiekkopelit. Pronssiottelun aikaan vielä hyvin pystyi neulomaan, Suomen pelin aikaan sitten taas ei. Paitsi ennen kolmatta erää sukat tulivatkin jo valmiiksi. Nimensä nämä kuitenkin sai euroviisuista, sillä sukissa on vähän kaikkea. Niinkuin euroviisuissakin.


Ryhdyin tekemään näitä pitsisukkien mallilla. Kuitenkin pitsi näytti aika sekavalle näissä, kun lanka on noin värikästä. Siispä tein sitä vain varteen. Varren loppuun tein myös vähän joustinta, että sukat pysyy paremmin jalassa. Oikeastaan tuon varren pitsin jälkeen en seurannut ollenkaan ohjetta. Kantapää on tavallinen vahvistettu ja kiilakavennukset tein jokatoisella kierroksella. Tosin kaventelin silmukat kymmeneen asti ja myös kakkos- ja kolmospuikkojen silmukoista kaventelin yhdet. Ja nyt näistä tulikin sopivan levyiset. Pelkään edelleen sitä, että sukista tulee liian leveät.
Kärkikavennuksetkin tein oman pään mukaan. Kavensin ykkös- ja kolmospuikon lopussa ja kakkosen ja nelosen alussa. Kaksi yhteen neuloen. Täytyy sanoa, etten pidä tuosta tavasta tehdä kärkeä kovin paljon. Mutta, ihan kivan näköinenhän siitä kuitenkin tuli.
Sukat on tehty 7veljeksestä, papukaijaa. Tein tuttuun tapaan kolmosen baubuilla. Nämä sukat tein lahjaksi ja ovat jotain kokoa 38. Lankaa kului 100grammaa.


Pitsineule oli tosi helppoa neuloa ja minusta kyllä myös ihan kivan näköistä. Ei vaan toimi näin värikkään langan kanssa. Joku yksivärinen toisi sen pitsin varmasti paljon paremmin esiin, tai raidoitettu, jossa olisi vähän hillitymmät värit. Itselle pitäisi vielä tällaiset lyhyempivartiset paksusta langasta tehdyt sukat neuloa. Taidan etsiä niihin jonkun toisen pitsikuvion, sillä ei samalla viitsi kahta kertaa peräkkäin tehdä. Tänään onkin sopivan sateinen päivä.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. :)