Welcome to my blog, hope you enjoy reading
RSS

10. lokakuuta 2011

Pinjat

Ensiksikin iso kiitos kaikille kommentteja jättäneille. Niitä on ihana lukea. Ja sitten, tervetuloa mukaan uudet lukijat. 

Sukkasadon aikana neulon itselleni ja myös muille. Sukkia. Sukanneulominen on edelleen yksi lempparijuttu. Ajattelin, että satokauden aikana kyllästyisin, mutta ei. Kyllä sukka on aina sukka.

Lempparisukkien jälkeen puikoille pääsi Pinjat. Minua pyydettiin neulomaan kokoa 36 olevat sukat. Lempivärit ja inhokkivärit oli tiedossa. Vaan kyllä olikin vaikea valita lankaa ja mallia. Aloitin neulomaan sukkia ainakin kolmesta eri langasta ja muutamalla eri mallilla. Sitten ajattelin tehdä jo raitasukatkin. Lopulta sitten löysin Pinjojen ohjeen ja aika pian valitsin lankahyllystäni Nallen Mustikka-langan.


Ohje löyytyy AnniKaisen blogista. Sieltä muuten löytyy paljon muitakin ihania sukkaohjeita. Käykääs katsomassa. Tuossa langassa ei kovin hyvin tuo mallineule näy. Se oli kuitenkin tosi helppoa neuloa ja minusta noista sukista tuli tosi kauniit. Näiden sukkien neulomisessa pääsin kokeilemaan taas uutta juttua, nimittäin kantapäähän kuvion jatkamista. Vähän oli aluksi miettimistä, miten ne nurjat ja oikeat silmukat nyt pitikään neuloa. Kantapäistä tuli tosi kivat ja aion tuota jatkossakin kokeilla.

Lankana sukissa on Nallen Marjaretki mustikka ja sitä kului 80grammaa. Olin ihan ihmeissäni, miten Nalle olikin tälläkertaa mukavan tuntuista neuloa. Viime kokemukset siitä on olleet ihan päinvastaisia. Näiden sukkien neulomisen jälkeen saatan jopa harkita Nalle-langan ostoa. Ehkä. Joskus.


Vaan piti se näitäkin sukkia neuloessa purkaa. En osannut lopettaa sukanneulomista ajoissa ja näistä tuli ensin omaan jalkaan sopivat. Piti purkaa pari mallikertaa ja aloittaa kärkikavennukset, että sain 36 kokoa olevat sukat.

Ja joku toinenkin virhe näissä tapahtui. En vaan iedä, mikä. Aloitin molemmat sukat samasta kohtaa lankaa ja kantapäähän asti raidat tästäsikin. Vaan ei enää kantapään jälkeen, sillä toisesta sukasta hävisi raita! Sukissa on kuitenkin mallikertoja samanverran, painoa samanverran ja kantapäätkin tein samalla tavalla. Kuitenkin se yksi raita jäi jonnekin matkalle. Jotain ilmeisesti tapahtui juuri ennen kantapäätä. Tai sen aikana.

Seuraavat sukat ei ole ihan vielä puikoilla, mutta kovasti menossa. Perjantaina tuli uusi Novita ja sen mukana sukkalehti. Pitäähän sitä ainakin yksi malli päästä siitä lehdestä heti testaamaan.

7 kommenttia:

Auli kirjoitti...

Minä jo aloittelin sukkalehdestä ensimmäisiä. Pinjat on kivan näköiset. Itse ihmettelen miten ihmeessä jaksan olla innostunut sukan neulomisesta, aina vaan. Minulla on varmaan joku jumi jossakin.... Tänäänkin koulussa kolme tuntia sukkaa luokallisen kanssa ja sitten 2x2tuntia lapasta ja sitten tuun kotiin kutomaan sukkaa: varmaan mun oppilaat sanois, että hanki elämä!

AnniKainen kirjoitti...

Kivat Pinjat olet neulonut. Minusta on mukava että muutkin kuin minä hyödyntävät noita ohjeita. Piääpä minunkin katsastaa tuo uusin Novita.

Milli* kirjoitti...

Villasukan kutominen on myös mun suosikkikudonnainen =D Eikä niihin oikein kyllästy koskaan, aina on lähistöllä joku joka tarvitsee varpaan lämmittimet.

Noissa raitalangoissa on aina joku raidanpätkä erimittainen, joten käytännössä on aika haastavaa yrittää saada aikaan kaksi täysin identtistä villasukka. Anoppi joka laskee jokaisen kierroksen leikkaa joskus jonkun värjätyn pätkän lyhyemmäksi, että saa raidat täsmäämään toiseen sukkaan.

Pinni kirjoitti...

Ihana Auli! Mun mieskin sanoo joskus samaa.. :D Villasukat on siitäkin kiva neulos, että aina voi oppia jotain uutta. On mukavaa kokeilla uusia malleja, mitä ei ennen ole tehnyt. Niin ne suosikit löytyy! :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei Pinni!

Tarkkaile postiasi ;)...

-SNY

Milukka kirjoitti...

Miulla on sukkalehti ollut vasta selailun alla. Jotainhan siitä on kohta tehtävä, monta kivaa mallia siellä on!
Pinjat näyttää kivoilta! Tuon mallin laitankin "tehtävien" listalle :D

Pinni kirjoitti...

Hei Sny! Kiitos postistasi. Kirjoitan siitä enemmän raporttia huomenna, nyt on turhan kiireinen päivä. :) Käytössä on jo.

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. :)