Welcome to my blog, hope you enjoy reading
RSS

6. helmikuuta 2013

Johannat

Ravelryssa Kaheleissa on menossa Suuri Sukkahaaste. Joka kuukausi on kaksi haastetta, joista saa valita jommankumman, tai vaikka neuloa molemmat. Helmikuun toisena haasteena on neuloa sukat Ullasta. Minun tietysti piti saada mukaan myös J, joka on seuraava aakkonen. Ullassa oli tasan kaksi J-sukkaohjetta ja tartuinkin Johanna-sukkiin.


Sukkien neulominen oli nopeaa. Sukissa varsi on melko lyhyt ja palmikot olivat helpohkoja. Lisäksi sukista tuli kokoa 37. Älkää siis välittäkö, mun plocit on tehty vähän isommille sukille. 

Lankana sukissa on keltainen Maija. Kuvissa sukat näyttävät vähän valjuille, lanka on oikeasti kirkkaampaa. Puikot olivat 2,5mm ja lankaa kului 80 grammaa. 

Mutta, sitten. Oikeastaan en tykännyt yhtään neuloa näitä sukkia. Toisen sukan neulominen oli jo vähän pakkoa. Aika paljonkin. Ensinkin molempien sukkien palmikoissa on virhe. Eri kohdissa vieläpä. Ensimmäisen sukan kantapään tein kokonaan vahvistetun, toisessa unohdin jatkaa vahvistettua neuletta kantapään käännöksessä. Olin kuvitellut saavani näistä sukat itselleni, mutta en osannutkaan jatkaa palmikkoa niin, että olisin saanut sopivat. Nyt muuten tiedän, miten se olisi pitänyt tehdä.

Ohjeessa ei siis ole mitään vikaa, se oli hyvin tehty. Vika oli nyt vaan minun päässäni. Ja kun toinen sukka piti neuloa toisen peilikuvaksi, niinei siitäkään meinannut mitään tulla. Oli vähän liian vaikeaa, kunnes tajusin koko jutun.


No juu, tulipahan neulottua. Tuskin tartun tähän ohjeeseen toista kertaa, niin hankalaa näiden sukkien neulominen kuitenkin oli. Sainpahan kuitenkin J:n ja Sukkahaasteen helmikuun sukat valmiiksi.

5 kommenttia:

Narukerä kirjoitti...

Ompa mielenkiintoinen, jotenkin eläväinen tuo palmikko. Todella nätti. *Ottaa ohjetta talteen* :)

Saga kirjoitti...

No, hienot nämä ovat ja hieman erilainen, uudenlainen palmikko.

Nipi kirjoitti...

Ihanat! Mulla on tällähetkellä antipalmikkokausi menossa :D

satunNainen Paula kirjoitti...

Tulin etsimään sitä ihanaa lankahyllyä, josta virveriikan blogissa mainitsit... Sen pitäisi ehdottomasti olla kuvattuna LANKAVARASTO-sivulla, ihan meidän kateellisten lukijoiden kiusaksi!! ;o)

Pinni kirjoitti...

Mutta, kun mulla on niin rumat tapetit! Ehkä voisinkin tässä joku päivä ottaa kuvan ja laittaa näkyviin. Mut, ne tapetit.

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. :)