Welcome to my blog, hope you enjoy reading
RSS

18. syyskuuta 2012

Kukonaskeleet

Ennen Sukkasadon alkua kyselin tutuiltani sukkien tarvetta. Neljän sukkaparin tilauksen sain sitä kautta ja Kukonaskelin-sukat ovat tilaukseen tekemäni toiset sukat. Nämä tein ohjeilla "punaista/valkoista ja kokoa 38". 

Yhtenä iltana ennen nukahtamistani mietin, että millaiset sukat sitä nyt tekisi? Kokovalkoiset ei houkuttanut ja tavallisesta punaisestaaan en juuri pidä. Eli, kirjoneuletta sitten.

Sukkiin sovelsin Pirkanmaan kotityö oy:n Sukka - ohjevihkon malleja, jonka sain viime kierroksen Salaiselta ystävältäni. Valmista mallia sieltä ei löytynyt kun langaksi valkkasin valkoisen Villen ja punaisen Jannen. Kukkokuvio on toisesta mallista ja raidat toisesta.


Silmukoita joustimessa on 52, kukkokuvion aikana 51 ja heti toisessa raidassa 50. Ennen kantapäätä vähensin silmukat vielä 48silmukkaan. Kantapää on vahvistettu kantapää. Kiilakavennuksien jälkeen kavensin vielä 2&4puikoilta yhdet silmukat pois niin, että tein teräosan 44silmukalla. Kärkeen tein leveän nauhakavennuksen, joka on oma suosikkini tällähetkellä.

Aikamoista säätämistä koko sukan ajan, mutta minusta se kannatti. Näistä tuli tosi kivat. Ensin en ollut neulomassa kärkeen enää raitaa, mutta viimehetkellä tein senkin. Ja omaan silmään näyttää kyllä paremmalta näin.

Lankaa kului yhteensä 110grammaa ja puikot minulla oli kokoa 3mm.

10 kommenttia:

KahviKaneli kirjoitti...

Aivan ihanat!

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Kauniit sukat!

notto kirjoitti...

Tosi hienot sukat! Ensin kun näin kuvan vain pienenä, katsoin että kuviossa oli seppä työssään. Hmm :D Lähemmän tarkastelun jälkeen sehän onkin ihan selkeä kukko :)

Sude kirjoitti...

Ihanat "erilaiset" sukat.

Anonyymi kirjoitti...

Hienot kukkilinnut. Mie täällä just väännän kukkilintuja tunikan kaarrokkeeseen :)

Pinni kirjoitti...

Kiitos. :) Toivottasti saajakin tykkää.

santra kirjoitti...

Tosi nätit ja raikkaat sukat.

Breezie kirjoitti...

Ihanat sukat! :)

Anonyymi kirjoitti...

Onpas pirteät sukat. :) Ja ehdottomasti kannatti kärkeenkin tehdä raita.

Tarkkaileppas muuten postiasi. ;) Tänään lähti paketti matkaan.

T: SNY

Daisy kirjoitti...

Kivat käköset kukkuvat sukissasi. Hienot!

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. :)