Welcome to my blog, hope you enjoy reading
RSS

4. maaliskuuta 2013

Lumi

Flunssan kourissa ja hiihdon MM-kisoja seuratessa valmsitui Lumi-huivi. Malli ei ole jostain syystä oikein koskaan kunnolla puhutellut minua. Nyt kuitenkin tarvitsin helpohkon huivin ohjeen ja ohjeeksi valikoitui Lumi. 

Langan valitseminen olikin jo vaikeampaa. Näin jo valmiin huivin Araucania Ranco Multy - langasta, jonka sain Salaiselta neuleystävältäni.  Sitä minulla kuitenkin on vain tuo 100 grammaa ja aavistelin, ettei se riitä huiviin. Lisäksi lankaa ei tunnu saavan mistään lisää, saman värisenä siis. Lankahyllyäni kaiveltuani langaksi huiviin valikoituikin ehkä ei ihan perinteinen huivilanka. Viking Vilma.


Valmis huivi on ihana. Malli oli tosi kiva neuloa, vaikka jouduin vähän hakemaan apua pitsikaavioihin Ravelryn puolelta. Ohjeessa oli piirretty kaavio keskisilmukkaan asti ja neuvottiin neulomaan toinen puoli peilikuvana. Peilikuvana! Helppoa joo, kunnes kävin neulomaan. En ymmärtänyt, pitääkö minun neuloa toistettava alue vasemmalta oikealle, vai päinvastoin. Ja muutanko kavennusten suuntaa, vai mitä ihmettä! Lopulta kuitenkin sain ohjeeseen neuvoja ja olen taas yhden pitsihuivin kokeneempi. 


Ohje huiviin löytyy Ullasta. Huivin tein ihan ohjeen mukaan, puikkokokoa myöten. Oma huivini on muutaman sentin pienempi, mitä ohjeen huivi. Pingotusvaiheessa kaikki meni vielä ihan hyvin. Koira oli kuitenkin käynyt vähän tallomassa huivia ja etenkin toinen reuna oli päässyt vähän löysääntymään. Siksi se on vähän suorempi, kuin toinen. 


Sanoinko jo, että huivi on ihana. Vilma toimii ensituntumalla hyvin huivilankanakin. Annoin huvin kyllä liota huuhteluainevedessä ennen pingottamista muutaman tunnin. 

Tästä tuli minun aakkoshaasteen L-neule. Nyt on vain yksi kysymys, mitä ihmettä tekisin siitä Araucania-langastani? Vaikka sitä ilmeiseti markkinoidaan myös sukkalankana, niin en raaskisi.

3 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Kaunis Lumi-huivi!

Virpi kirjoitti...

Tosi ihana huivi ja väri myös :)

Pitko kirjoitti...

Ihana! :)

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. :)