Welcome to my blog, hope you enjoy reading
RSS

15. huhtikuuta 2013

Raitasukat

Huhtikuun Suuren Sukkahaasteen haasteena oli neuloa sukat jonkin suomalaisen värjärin langasta. Tekniikkahaasteena oli kokeilla jotakin uutta kantapäämallia. Minä aloitin ensin kantapäähaasteesta. Kokeilin tehdä sukkia, jotka aloitetaan kantapäästä. Tein kantapään, mutta siitä tuli niin mini, ettei se olisi kenenkään kantapäähän mahtunut.

Sitten tuskastuin koko haasteeseen ja aloitin raitasukat kärjestä. Toinen raitalanka on minun värjäämääni. Kuitenkin siinä neuloessa tuli mieleen, että jos kokeilisi kuitenkin jotain kantapäätä. Löysin Ullasta mainion ohjeen kärjestä aloitettujen sukkien ranskalaiseen kantapäähän.


Sukat neuloin 3mm:n puikoilla. Raitalanka omavärjäämää, violetti on Jannea. Kantapään tein tällä Ullan ohjeella. Kiva ohje ja helppo tehdä. Seuraavalla kerralla vain pitää muistaa, ettei kantapää piä aloittaa heti raitalangan jälkeen, vaan pitää neuloa ainakin yksi kerros samalla langalla, millä kantapääkin. Tulee siistimpi siten.

Jalassa kantapää tuntuu hyvälle ja istuu ainakin minun jalkaan mainiosti. Pitänee kokeilla vielä ohuemmasta langastakin tätä. Ja koin myös ahaa-elämyksen tiimalasikantapäätä ajatellen. Olen ennen vähän hassusti kiristänyt silmukat, tiimalasiinkin aion kokeilla uutta tekniikkaa ensikerralla.

Petäjäsukkia aloitin neulomaan. Ne taitavat kuitenkin jäädä keskeneräisenä odottamaan, sillä Jämäkuu alkoi!


1 kommenttia:

Virpi kirjoitti...

Onpa ihanan väriset sukat :)

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. :)