Welcome to my blog, hope you enjoy reading
RSS

22. lokakuuta 2013

Ulrikat

Ulrikat on sukat, jotka neuloin moneen eri haasteeseen. Nämä ovat aakkoshaasteen U-kirjain, Suuren sukkahaasteen lokakuun sukat sekä tietenkin yksi pari lisää Sukkasatoon. Ja lisäksi nämä päätyvät Joulupukin säkkiin, ihan tarkoituksella sinne neulottu.


Ulrikoiden ohje löytyy Ravelrysta. Malli on tosi mukava neuloa ja nopeakin. Etenkin sitten, kun tajusin, miten palmikonkierrot tulee, eikä enää tarvinnut tuijottaa ohjetta kokoajan. Ohjeessa on myös hyvät ohjeet siihen, miten kahden silmukan palmikonkierrot tehdään ilman apupuikkoa. Helppoa ja nopeaa.

Lankana sukkiin käytin Viging Villeä. Tämä oli nyt viimeinen vanha Villekerä, mikä varastostani löytyi. Olen kuullut, ettei se uusi ole enää yhtään niin hyvälaatuista, kun tämä. Harmi, jos näin on, sillä Ville on ollut yksi minun lempilangoistani. Sitä on mukava neuloa ja käytössä on pysynyt hyvänä. Ainut miinuspuoli on ollut värien vähyys.

Puikot olivat kolmosen bambut. Lankaa näihin sukkiin kului 120 grammaa. Sukkien koko on suunnilleen 40.

Sukat neuloin tarkalleen ohjeen mukaan. Kantapää on näissä tosi kiva ja istuu omaan jalkaani hyvin. Pitää opetella tekemään tuo kantapää muihinkin sukkiin. Kärjen saatoin tehdä vähän eritavalla, mitä ohjeessa. Sen silmukoinnin jätin taas välistä. (Se on kyllä pakko opetella joskus. En vaan saa siistiä kärkeä millään, jos silmukoin..)

Sukkasatoon neulon vielä ainakin yhdet sukat. Niiden jälkeen jää nähtäväksi, kerkeänkö neulomaan enää muita. Nyt vähän tekisi mieli neuloa jo lapasia ja huiveja ja.. Mut on tää sukkien neulominen vaan kivaa!

7 kommenttia:

Lotta kirjoitti...

Onpa nätit Ulrikat :).

Sanna kirjoitti...

Ohhoh, ainakin neljä kärpästä yksillä sukilla! Ja vielä tosi upeilla sukilla! :)

Virpi kirjoitti...

Onpa ihanat sukat :)

Kisa kirjoitti...

Kauniit sukat :)

Morgaise kirjoitti...

Voi miten somat sukat. Ja toinen silmukoinnin välttelijä ilmoittautuu. Se vaan on niin vaikeaa....

Pinni kirjoitti...

Kiitos. :) Luulen, Morgaise, että jos me vaan harjoteltaisiin, niin silmukointikin alkaisi onnistua. Mut, kun pari kertaa on yrittänyt ja ei oo tullut siistiä, niin ei vieläkään halua kokeilla uudelleen..

Sohvaneulomo kirjoitti...

Ihania sukkia. Tuo mali on myös minulla joskus tulevaisuuden to-do -listalla.

Käyhän kurkkaamassa blogiini Sohvaneulomoon, siellä on sinulle haaste.

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. :)