Welcome to my blog, hope you enjoy reading
RSS

16. maaliskuuta 2014

Fire walk with me-sukat

Ystäväni pyysi neulomaan sukat. Tai oikeastaan hän ihasteli toisia neulomiani sukkia ja halusi itselleen myös villasukat, että pääsisi lomatunnelmaan, ilman lomaa. Yritän olla ottamatta neuletilauksia, mutta pakkohan ne sukat oli neuloa.  

Mallineule näihin sukkiin on Fire walk with me-sukista. Mallineule on helppo ja yksinkertainen ja kivannäköiset sukat sillä sai aikaan.  

Aloitin sukkien neulomisen varresta, johon tein ensin 1 oikein, 1 nurin joustinneuletta kierretyin silmukoin. Varressa silmukoita oli 53 ja kantapään jälkeen kaventelin silmukat 48 silmukkaan. Kantapääksi tein ihan perusvahvistetun kantapään.  

Sukat neuloin puikoilla kokoa 2,5 mm. Lankana käytin Maijaa ja sukkiin sitä meni yhteensä 80 grammaa. Sukat on suunnilleen kokoa 37. Se on kummallista, miten oman jalan kokoisia sukkia on helppo neuloa ja siitä vähän isompia, mutta näitä paria kokoa pienempiä sukkia on hirveän vaikea neuloa. Mittasin näitäkin monta kertaa ja toivon, että ovat nyt sopivat saajalleen. 

Tänään olen taas kironnut sitä, ettei täällä ole kunnon lankakauppaa. Minulla olisi tarvetta muutamalle kerälle lankaa, mutten viitsisi tilata vain niitä jostain nettikaupasta, sillä postimaksut alkavat olla tosi korkeita. Taidan haudata sen suunnitelman hetkeksi ja ottaa esille sitten joskus, kun tarvitsen muutenkin lisää lankaa. Inspiraation pitää nyt vain odottaa, ellen keksi jotain omasta lankahyllystäni.

4 kommenttia:

Silmukan saalistaja kirjoitti...

Ihanat sukat! :) Kauniin väriset ja ihana tuo pinnan kuvio <3

Sanna kirjoitti...

Somat sukat!

Virpi kirjoitti...

Nätit sukat ja kiva kuvio :)

M kirjoitti...

Keväiset ja muuten hauskasti olet ne kuvannut :)

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. :)