Welcome to my blog, hope you enjoy reading
RSS

25. syyskuuta 2011

Heinänkorsi-sukat

Heinänkorsi-sukat olivat ongelmalliset tapaukset. Ajattelin neuloa itselleni paksummasta langasta sukat. Nuo langat kerällä huuteli minulle ja pistin puikoille. Vaan kun olin neulonut sukkaa viisi senttiä, alkoi väri lähinnä ärsyttämään. Ei, ei tuntunut enää yhtään omalle värille. 

Jatkoin neulomista kaikesta huolimatta ja sitten alkoikin uhkaavasti näyttää sille, että lanka loppuu kesken. Hädissäni kävin kaikkia nettikauppoja läpi ja vaan parista löysin enää tuota väriä. Vaan postimaksut olivat 7euron luokkaa yhdelle vaivaiselle lankakerälle, jonka oma hinta on 2,50euroa. En sitten tilannut. Vaikka esim. Tapion kaupasta olisin voinut tilata, mutta sitten olisi tehnyt mieli tilata kaikkea muutakin. 
Ja riittihän se lanka. Kahdesta sukasta yli jäi parikymmentä senttiä lankaa.

Tässä ne nyt sitten on. Heinänkorret.


Lankana on Dropsin Karismaa ja sitä kului 100grammaa. Puikot olivat eebenpuiset ja kokoa 3. Voi että, tykkään noista puikoista niin. Ja niillä puikoilla on ihan mahdottoman hyvä pyöritellä silmukoita sinne ja tänne. Niinkuin näissäkin sukissa kokoajan piti. 


Sukkien ohje on Novitan sivuilta. Ihan ohjeen mukaan en tietenkään tehnyt, vaan mukailin sitä. Kärkikavennuksen tein tuon ohjeen mukaan ja siitä tuli tosi kiva. Tuolla tavalla en olekaan ennen sitä tehnyt, mutta jatkossa varmaan teen. 


Loppujen lopuksi näistä sukista tuli ehkä ihan aavistuksen liian isot. Siis liian leveät, vaikka kiilakavennusten yhteydessä kaventelin pohjan puikoilta vielä pari ylimääräistä silmukkaa pois. Joko mullao normaalia kapeampi jalka tai sitten Novitan ohjeet on tarkoitettu isojalkaisille. Toisaalta pidän myös napakoista sukista enemmän kuin löysistä.

10 kommenttia:

Simpura kirjoitti...

Hienothan niistä kyllä tuli ;)

Hepsi kirjoitti...

Kauniit sukat!

Effi kirjoitti...

Tuo lankahan on just ihanan väristä! Muutenkin kiva blogi sulla ja hyvä nimi valinta:D

Niinu kirjoitti...

Näissä kuvissa väri tulee paremmin esiin, joten kehut vielä siitäkin! Kauniit ovat!

Anonyymi kirjoitti...

Syksyinen tervehdys!

Lueskelin tuossa emon lähettämää sähköpostia ja tunsin piston sydämessäni... Olen tosi huonosti sinua huomioinut syyskuun aikana. Kuukausi on ollut hektinen ja kaikki "ylimääräiset" asiat kyllä unohtuneet autuaasti :/. Pahoitteluni siitä!

Syyskuun pakettisi lähtee kuitenkin VARMASTI tänään postiin! Toivottavasti se on mieleinen ja hyvittää edes vähän laiminlyöntiäni ;). Olen ainakin yrittänyt valita siihen tarkasti kuvaukseesi sopivaa sisältöä :).

Terkuin
Salainen NeuleYstäväsi

Pinni kirjoitti...

Voi, salainen ystäväni. Ei se mitään. Itsellänikin tämä syyskuu tuntui olevan vähän turhan kiireinen. Jospa sitä tässä iltojen pimetessä elämäkin vähän rauhoittuisi. En kyllä malta odottaa pakettia, mitähän ihanaa sitä siihen olet keksinyt?! :)

Ja kiitos kaikille. Heinänkorille onkin jo uusi osoite tiedosssa. :)

Milukka kirjoitti...

Kivan näköiset sukat!

Narukerä kirjoitti...

Ompas ne kauniit ja värikin upea! Ihanat! Mulla on muuten jotain sulle mun blogissa. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Kauniit sukat!
Mutta eikös tuo ohje ole Pirkka-lehdestä, joulupirkka 2008, otsikolla "varpaille pehmoinen pesä" ?
Itse olen tehnyt ainakin sillä ohjeella valkoisena 7veljeksestä polvisukat, ja ovat todella ihanat!! =)

Pinni kirjoitti...

Anonyymi, en tiedä. Minä törmäsin tuohon ohjeeseen Novitan sivuilla. Voihan se olla jossain muuallakin julkaistu. Tai muuten hyvin samantapainen. Kuitenkaan, ohje ei omani ole.

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. :)