Welcome to my blog, hope you enjoy reading
RSS

7. marraskuuta 2011

Terveisiä Joulupukin pajasta

Nyt olen ihan virallisesti aloittanut joululahjojen valmistamisen. Sukkasadossa tein yhdet säärystimet joululahjaksi, mutta sitä ei vielä lasketa. Eikä niitä tilaussukkia, joista toiset tein. Vaan nämä tiskirätitpä lasketaan. Kaikki menevät lahjoiksi, paitsi ehkä yhden jätän kotikäyttöön. Näitäkin on kyllä tilattu ja ennen joulua täällä varmaankin tullaan näkemään rätti poikineen.


Tiskikukat on Tintin mainiolla ohjeella tehtyjä. Kaikki on neulottu KnitPron nelosen puikoilla. Näissä on muuten tosi kätevät sellaiset suorat puikot, jotka on vähän lyhyemmät, kuin tavalliset. Olikos ne nyt 20 vai 25senttiä pitkät, mitkä minulla on. Neliörätteihin ei mitään kunnon ohjetta ole.

Näihin rätteihin on käytetty vähän erilaisia lankoja. Keltainen on Schachenmayr nomotta, Cotton eco - lankaa ja sitä kului koko 50grammaa. Ihan uusi tuttavuus minulle. Vähän oli vaikea neulottava, mutta väri on taas tosi kiva. Vihreä ja oranssi ovat molemmat saman firman Cotton Linen - lankaa. Oranssi kului kokonaan, vihreää jäi vielä vähän. Pinkki sitten on Novitan Luxus Cottonia ja se kului kokonaan. Pinkkiin kukkaan olisin kyllä tehnyt vielä ainakin yhden terälehden, mutta loppui lanka vähän kesken.

Nyt pitäisi ruveta neulomaan villasukkia. Tosin olen koittanut myös etsiä pienen koiran villatakin ohjetta. Neulottavaa. Siis ihan pienen koiran. Jos jollain on tiedossa, niin olisi kiva, jos viitsisi vinkata. Meidän pentu meinaan palelee ulkona.

4 kommenttia:

Sirpa kirjoitti...

Ihanan värikkäitä rättejä,noillahan siivoaa mielellään! :)

Tintti kirjoitti...

KAuniita kukkia olet tehnyt :-)
Mä neulon tiskikukat usein kahdella sukkapuikolla. Siinä pitää vaan varoa, etteivät silmuskta karkaa toisesta päästä.

miutsi kirjoitti...

Kivan värisiä rättejä :)
Dropsin sivuilla on koiralle villatakin ohjeita. Mun muistaakseni siellä on eri kokoisille koirille.

notto kirjoitti...

Onpas värikästä :)

Hei sepä onkin hyvä, että on olemassa vähän lyhyempiä puikkoja, muitakin kuin sukkapuikkoja siis. Oon monesti kaivannut.

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. :)