Welcome to my blog, hope you enjoy reading
RSS

24. maaliskuuta 2012

Pipoja vastasyntyneille

Haastan kaikki blogini lukijat neulomaan ainakin yhden vauvan myssyn. Minne ja miksi? Siitä saat lisää tietoa vaikkapa täältä Iltalehden jutusta. Tai Novitan neulomosta tästä ketjusta

Itse innostuin neulomaan näitä pieniä pipoja. Niitä jatkossa tuleekin täällä IhmeMaassa näkymään ainakin muutama. Kivoja pikku välineuleita.
 
Tässä vielä Novitan sivuilta kopioitu viesti:

"Olen Airi Kilpiäinen Masalan martoista. Olen ammatiltani kätilö ja työskentelen Jorvin synnytysosastolla. Saimme vuoden alusta ohjeen käyttää vastasyntyneillä vauvoilla puuvillapipojen tilalla verkkonauhaa("Töölön perjantaipipo"), koska pipojen pesu on niin kallista!!!! Vastasyntyneet ovat sairaan lapsen näköisiä kyseisissä verkoissa ja niinpä päätimme kätilöiden kanssa neuloa vauvoille pipon, minkä he saavat kotiin mukaan.

Sain apua omalta marttaporukalta, mutta urakka on melkoinen ja nyt pyydän apua teiltä ystävät. Jos viitsit neuloa yhdenkin pipon vastasyntyneelle ohuesta villalangasta tai puuvillasta, niin se auttaisi valtavasti.

Vastasyntyneen päänympärys n.33-37cm. Silmukkaluku riippuu langasta ja käsialsta. Pipo voi olla sellainen kuin itse haluat, kirjo- koriste- pitsi tai vaikka kaksoikeinkaksnurinneuletta. Mikäli haluat auttaa, niin laita pipo tulemaan minulle kirjekuoressa osoitteeseen:

Airi Kilpiäinen
Lapinkyläntie 969b 02510 OITMÄKI

P.S.Saatat joskus vaunuihin kurkistaessasi nähdä hymyilevät kasvot ja päässä neulomasi pienen pipon.

Keväisin terveisin Airi Kilpiäinen/pj. Masalan martat"

5 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Pipoja olisi mukava neuloa oman alueen synnäreille. Tuntuu kaukaiselta neuloa pääkaupunkiseudulle, kun itse asuu pohjoisemmassa. Voisi vaikka kysellä lähialueen sairaaloista pipotarvetta...
Noihin menisi kyllä hyvä kasa jämälankoja. :)

katjainkeri kirjoitti...

Mukana! Kiitos tästä 'haasteesta'!

Näppi kirjoitti...

Samaa mieltä kuin Hanna, mutta mulla on yksi pipo jo varastossa, joten otan haasteen vastaan.

Pinni kirjoitti...

Niin. En tiedä, eikö tämä ole koko maan ongelma tai miksei tästä ole tehty samanlaista, kun vaikkapa sukat viimevuonna? En minäkään siellä asu, mutta ajattelin muutaman pipon tehdä silti. Kivoja pikkuisia neulottavia. :)

Anonyymi kirjoitti...

sari kiuruvedeltä mukana haasteessa !!!!

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. :)