Welcome to my blog, hope you enjoy reading
RSS

21. marraskuuta 2013

Koiran villapaita nro2

Koiran villapaita nro2 valmistui lopultakin. Vihreän villapaidan jälkeen päätin, että seuraavasta tulee kerralla hyvä. Tulihan siitä, sitten loppujen lopuksi. Kyllä voi koiran villapaita olla vaikea tehdä. Tätäkin purin useampaan otteeseen, mietin ja neuloin ja purin taas. Ja lopulta kun se eilen illalla valmistui, niin sovittessa vielä kerran huomasin, että kaulus on vähän liian lyhyt. Voi harmitus!


Kaulusongelma ratkesi sillä, että otin vielä kerran puikot käteeni ja poimin valmiin villapaidan kauluksesta silmukat ja jatkoin kaulusta niin pitkään, kun lankoja riitti. Nyt kaulus on sopivan mittainen, viimeinkin. Sitä voi pitää noin kaksinkerroin tai sitten suorana, jolloin se suojaa paremmin Pepin kaulaa.

Villapaita on tehty Dropin ohjeella. Nyt kuitenkin muokkasin ohjetta aika tavalla. Silmukkamäärät eivät pidä ollenkaan paikkaansa. Myöskään etujalkojen alle en enää jatkanut kirjoneulekuviota.

Lankana villapaitaan käytin jotain valkoista jämälankaosastolta. Oikeastaan kahtakin eri valkoista. Viininpunainen on taas Dropsin Karismaa. Lankaa villapaitaan kului yhteensä 100 grammaa. Paidan neuloin kokonaan 3mm puikoilla, jotta siitä tulisi tiivis, eikä se lörpsähtäisi käytössä. 

Loppujen lopuksi olen tähän villapaitaan tosi tyytyväinen. Olihan siinä työtä ja kaiken purkamisen takia olen neulonut tämän varmaan kolmeen kertaan. Mutta, nyt sain villapaidan, joka istuu Pepille tosi hyvin ja on nätti. Peppi ei kylläkään näytä ihan niin onnelliselle uudessa paidassaan. Onneksi se kuitenkin on tottunut vaatteisiin ja kun lumet tännekin saapuu, niin villapaita pääsee kunnolla käyttöön.

5 kommenttia:

möhönasu kirjoitti...

Komialta näyttää villapaita! Lunta on jo johonkin päin maata tänään taas tullutkin, mutta meillä sataa vielä vettä.

Elina kirjoitti...

Aivan ihana villapaita!

Näppi kirjoitti...

Kivan näkösiä paitoja oot teheny koirallesi, hienoja oikeen ku kirjoneuletta. :)

Pinni kirjoitti...

Kiitos! Luntahan täällä ei vielä ole, mutta ehkä kohta. Edelliset olen tehnyt jostain jämälangoista, mutta nyt päätin panostaa ja tehdä oikein kirjoneuletta.

Virpi kirjoitti...

Onpa koiralla ihana paita, vaikka itse mannekiini ei näytäkään niin tyytyväiseltä. Ehkä sitten pakkasella antaa arvoa sille :)

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. :)