Welcome to my blog, hope you enjoy reading
RSS

14. huhtikuuta 2014

Vauvan peitto

Eilen illalla oli kaikki valmiina. Olisin aloittanut jo uutta, mutta koska Jämäkuu alkoi tänään, niin tyydyin viimeistelemään vanhoja neuleita. Ja hyvä niin, sillä muuten tämäkin nyt valmiina oleva vauvan peitto olisi saattanut jäädä roikkumaan. Ja roikkumaan... 

Meinasi tämä nytkin jäädä roikkumaan, sillä valitsin kyllä vähän liian tylsän mallin. Tai oikeastaan tällä ei ole mitään mallia. Neuloin tilkkuja aloittaen kulmasta ja lisäsin joka kierroksen alussa yhden silmukan. Kun silmukoita oli 40, lopetin lisäykset ja kavensin aina joka kierroksen alussa 2oikein yhteen, kunnes silmukoita oli jäljellä kaksi. Sitten vaan päätely ja seuraava tilkku. On tähän tilkkuun mallikin jossain, nyt en vaan millään muista missä. 

Jokaisella värillä tein aina kolme tilkkua, jotka sitten ompelin yhteen. Kun kaikki oli ommeltu yhteen kastelin peiton ja vielä pingotin sen suunnilleen muotoonsa. Ajattelin ensin vielä virkata reunaan jotain, mutta koska virkkaustaitoni rajoittuvat ketjusilmukkaan, niin jätin suosiolla tekemättä.


Lankaa peittoon kului 240 grammaa. Olisin mielelläni tehnyt tähän vielä kolme palaa lisää, mutta langat ei riittäneet enää siihen. Parasta tässä peitossa on se, että kaapissa kauan hautuneet paksut villalangat pääsivät nyt vihdoin käyttöön. Lankoina peitossa vihreä ja oranssi ovat Hjertegarn Incawoolia ja violetti puolestaan Marks&Kattens Eco ull:a. Langat olen saanut muistaakseni Salaisen neuleystävän joltain kierrokselta ja käyttöä niille ei ole oikein löytynyt.  

Peitolla kokoa on suunnilleen 60x60 senttiä. Luullakseni se on vauvan peitolle hyvä koko. Tämä peitto tulee varmasti käyttöön vasta ensi talvena, sen verran lämmin se on. Ja käyttäjääkin peitolle odotellaan saapuvaksi vasta heinäkuun lopulla.

1 kommenttia:

margsan kirjoitti...

Ihanan pirteä peitto!!

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. :)