Welcome to my blog, hope you enjoy reading
RSS

12. tammikuuta 2013

Hyrrä-lapaset

Käsineosasto on minulla todella huono. Talven käytän yleensä jotain ohkaisia sormikkaita, jotka useimmiten on vielä eriparia. Ei lämmitä juuri nimeksikään. Päätin siis neuloa lapaset itselleni. Ei mitkään kämmekkäitä, tai sormikkaita vaan ihan rehelliset lapaset. Malliksi valikoitui Hyrrä, joka vaikutti mukavalle neuloa.


Ja mukavatha ne olivatkin. Malli on siis Ullasta ja samaan settiin voisi neuloa vielä kaulaliinan ja baskerinkin. Ensimmäisen lapasen neuloin mallin mukaan reikäkuvion loppuun, kun totesin sen olevan lähinnä miehen käteen sopivan. Purkasin, vähensin silmukoita kolmeenkymmeneen ja neuloin uudelleen. 


Lankana lapasissa on Pirtin kehäämön paksumpi karstalanka, jota kului 50 grammaa. Puikot olivat 3mm, voisivat olla jatkossa ehkä vähän isommatkin. Lapasissa tiivis neulos on vaan hyväksi. 


Lapasista tuli kyllä ihanat. Selvästi vain pitäsi neuloa lapasia enemmän, sillä näidenkin kärkikavennuksia piti tehdä kolme kertaa uudelleen, että tuli sopivat. Nämä lapaset ovat myös aakkoshaasteen H-neule.

5 kommenttia:

notto kirjoitti...

Oi! Tosi kauniit :)

Elina kirjoitti...

On kyllä viehättävät lapaset.Näissä on sitä jotakin :)

Virpi kirjoitti...

Onpa nätit lapaset :)

Kisa kirjoitti...

Kauniit lapaset :)

Milli* kirjoitti...

Ihanat lapaset

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. :)