Welcome to my blog, hope you enjoy reading
RSS

18. tammikuuta 2013

Inkerit

Aakkoshaasteessa seuraavaksi oli selätettävä i. Ii on kaikinpuolin vaikea kirjain, enkä meinannut löytää mitään kiinnostavaa neulottavaa. Tai löysin kyllä, mutta ne olivat joko neuletakkeja, väärällä kielellä tai muuten vaan jotenkin hankalia ohjeita. Lopulta päätin aloittaa Inkerit, sukat jotka näyttävät hauskoilta, mutta joita en itse osaa pitää.

Inkeri-sukkien ohje löytyy siis Sisko neuloo- blogista. Omani neuloin kolmosen puikoilla ja kaikki langat olivat jämälankakorista. Keltainen on Virosta tuotua villalankaa, josta neuloin jo veljen sukat aikemmin. Varren langat taas on jotain sekalaisia jämiä. Yhteensä sukkiin kului lankaa 110 grammaa.


Sukat tein melkein ohjeen mukaan. Makkaroita varteen tein varmaankin muutaman vähemmän ja kantapää oli vähän erilainen. Ohje oli kyllä todella mainio ja hyvin tehty. Ja ensimmäistä kertaa ikinä neuloin myös nirkkoreunuksen yhtään mihinkään. Ensimmäisen sukan suu näyttää vähän vinolle, mutta toinen onnistui jo hyvin, kun tajusin nirkkoreunuksen juonen.

Nirkkoreunuksiahan voisi neuloa vaikka vähän lisää. Lapsiin voisi myös kokeilla. Sen neulomista ei muuten kannata turhaan pelätä, helppoa se on, kun vaan kokeilee.


Ja, jos näistä sukista ei nyt omaan jalkaan ole, niin kyllä niille käyttöä löytyy. Luulen, että nämä lähtevät Hyvän mielen sukat - keräykseen. Jos tuo koira niistä luopuu!

12 kommenttia:

Viivu kirjoitti...

Ihanan aurinkoiset!

Heffaklumpen kirjoitti...

Ihanan pirteät! Tuo aakkoshaaste kuulostaa hauskalta. Onko se ihan "itseä varten kehitelty" vai onko se jonkun järjestämä?

Virpi kirjoitti...

Todellakin ihanan aurinkoiset sukat :)

Kisa kirjoitti...

Ihanan pirteän väriset sukat!

Pinni kirjoitti...

Kiitos. :) Aurinkoiset sukat, tosiaan. Tuo aakkoshaaste löytyy Ravelrystä Kaheleiden foorumilta, ei siis mikään itsekeksimä. Sinne vaan katselemaan!

Milli* kirjoitti...

Ihanat Inkerit =)Pirteän väriset verrattuna alkuperäisen mallin väritykseen. Mukava kun laitoit ohjelinkin, tiedä vaikka saisin minäkin Inkerit joskus puikoille. Vaan minkähän väriset raidat itse laittaisin...

Sukkailija, ent. Kangaskasa kirjoitti...

Aivan ihanan iloiset ja aurinkoiset sukat!!

Narukerä kirjoitti...

Väri on valloittavan pirteä, ja keväinen... Tampsisin tuollaisilla sukilla ihan kokoa ajan koska niiden väriloisto on niin lumoava. Ja oikeastaan... Tajusin juuri, että minullahan onkin lähes nonstoppina jalassa keltaisen pirtsakat sukat, hunajakennosukkani.. :) Harmi että niissä alkaa näkyä jo käytön jälki.

Pinni kirjoitti...

:) Kiitos. Nämä on kyllä ihanan väriset. Olen harkinnut, että ottaisin nämä kuitenkin itselleni käyttöön, kun en ole tänä talvena neulonut itselleni kuin yhdet sukat. :D

Auli kirjoitti...

Kiva sukkamalli, tykkään kovin!

Laura kirjoitti...

Ihanat sukat. :) Pitänee tämmöisetkin tehdä joskus.

enna kirjoitti...

ihanat inkerit, todella ihanat!

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. :)