Welcome to my blog, hope you enjoy reading
RSS

12. toukokuuta 2014

Neuloin sukat, jämistä.

Taas valmistuivat yhdet jämälankasukat. Jämälangat ei todellakaan ole huudellut sukiksi ennen jämäkuuta tuolla purnukoissaan, mutta nyt kaikki huutaa yhteen ääneen. Ja kyllähän minä neulon.

Nämä sukat on aloitettu (taas kerran) varpaista. Tykkään tehdäkin jämäsukat melkein aina näin päin, kun ei tarvitse jännätä langan riittävyyttä, eikä niitä ärsyttäviä pikkunöttösiä jää kovin paljon.

Näihin sukkiin kokeilin uudelleen ranskalaista kantapäätä. Nyt se onnistui jo paremmin, kun muistin poimia pari ylimääräistä silmukkaa reunoilta ja tietenkin kavennella ne pois myös samantien. Kantapään ohje on muuten mainio, mutta jatkossa minun pitää muistaa aloittaa kantapään teko aiemmin, mitä ohjeessa. Näistäkin sukista piti tulla omiin jalkoihin sopivat, mutta tulikin jotain kokoa 41. 
Lankoina sukissa on kahta eriväristä Zauberball:a. Tummasta neuloin Kalajoet ja vaaleampi on jämä muutaman vuoden takaa näistä sukista. Hienosti sopii yhteen. Vähän jo suunnittelin, että puran sukkia kärjestä päin ja neulon itselleni sopivat, mutta antaa nyt olla. Eiköhän näille joku ottaja kuitenkin joskus löydy.

Tykkään käyttää tällaisia ohuemmista langoista neulottuja sukkia. Itseasiassa en edes käytä mitään muita sukkia, kun villasukkia. Etenkään nyt, kun ei töissäkään tarvitse olla (ja käyttää työkenkien kanssa mustia sukkia). Harmikseni olen kuitenkin huomannut, ettei villasukatkaan ole ikuisia.

Lankaa näihin sukkiin kului yhteensä 80 grammaa ja toinen kerä loppui kokonaan.

5 kommenttia:

Auli kirjoitti...

Hyvät jämikset!

Anonyymi kirjoitti...

Kauniit sukat.
Minäkin olen siirtynyt lähes kokonaan villasukkalinjalle, nallen vahvuiset on jalassa useimmiten, joskus ohuemmatkin villasukat. Ja alla ei tosiaan tarvitse muita sukkia, villasukka on paras :)

Unknown kirjoitti...

Näti värit sukissa.

Pinni kirjoitti...

Kiitos. :)

Heffaklumpen kirjoitti...

Hienosti olet saanut käytettyä jämiä! Minun jämäilyinnostus hukkui pikaisesti saatava valmiiksi-töiden alle, täytyy pitää oma jämäkuu paremmalla ajalla.

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. :)