Welcome to my blog, hope you enjoy reading
RSS

16. joulukuuta 2011

Huojuvan tornin linna

Joka vuosi olen ennen joulua tehnyt piparkakkutalon. Ja joka vuosi alkaa suunnitelmat olla yhä mahtipontisempia. Valmis lopputulos ei välttämättä niinkään. Viime vuonna tein muumitalon. Tänä vuonna löysin linnan ohjeen. Minulla oli valtavat visiot siitä, miten upea linna kohoaa. 

Kröhöm. Linnasta ei sittenkään tullut ihan ni-in upea, kuin ajattelin.


Tämä oli paljon suoremmassa silloin kun kasasin sen. Sitten muutaman tunnin päästä rupesin ottamaan kuvia ja melkein sydän pysähtyi, kun näin miten vinossa se on. Nyt se on kylläkin pysynyt vinossa, ei ole sentään kaatunut.


Taikinan tein tällä ohjeella. Taikinaa tein kaksinkertaisen annoksen ja leivoin sen vasta seuraavana päivänä. Kaikki pienet osat leikkasin suoraan leivinpaperin päällä, ettei ne muuta muotoaan liikutellessa. Vaan niin siinä kävi, että kaikki osat turposi uunissa, joku enemmän, joku vähemmän. Heit paistamisen jälkeen olikin aika selvää, ettei linnasta kovin hieno voi tulla, kun osat on mitä on. Osaksi syytän tuota taikinaa, sillä viime vuonna tein jollain toisella ohjeella ja osat pysyivät aika ohuina. Nyt ei. Tuota talotaikinaa en siis voi suositella.


Osat paistoin aamupäivällä ja illalla sitten koristelin. Koristelun jälkeen annoin yön kuivahtaa. Koristeluun käytin erilaisia karkkeja, sekä kaupasta saatavaa vaaleanpunaista "sokerimassaa". Tuubi maksoi pari euroa ja sillä oli tosi kätevä koristella tätä.


Seuraavana päivänä sitten kokosin. Kokoamiseen käytin ainoastaan sulatettua sokeria. Alussa meni hyvin, mutta loppua kohti jouduin sitten soveltamaan enemmän, kun linnan osat ei mahtuneetkaan kaikki omille paikoilleen. Kokoamisen jälkeen ripottelin siivilän läpi paljon tomusokeria, joka pelasti paljon. 

Ainakin tästä tuli persoonallisen näköinen linna, jos ei muuta. Tosin ihan hirveästi en tuota lähtisi lämmittämään, voi lämmöt mennä suoraan harakoille. :D

3 kommenttia:

Eija kirjoitti...

Jotenkin aika suloinen rakennelma ja varmasti hyvää :)Mää en osaa tehdä edes piparkakkutaikinaa..

Pinni kirjoitti...

Kiitos. :) Kyllä tuota on moni ihastellut. Itseä vaan lähinnä hävettää!! :D

notto kirjoitti...

Hienohan tuo on! Mutta tiedän senkin, että omissa silmissä näyttää aina huonommalta, kun vertaa siihen visioon, joka aluksi oli ;) Mutta täytyy kyllä sanoa, että on sulla kärsivällisyyttä riittänyt tuon näpertämisessä!

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. :)