Welcome to my blog, hope you enjoy reading
RSS

29. kesäkuuta 2012

Raitasukat

Tässä ne nyt ovat. Kaameat raitasukat! Luulen vähän, ettei tälläisia toisia täällä blogissa kovin pian nähdä. Ei ainakaan samalla ohjeella tehtynä.


Ja, ehei. Hyviä kuvia näistä oli mahdoton saada. Anteeksi siitä. Sukkien ohje löytyy kirjasta Neulekirja - uusia malleja perinteisin menetelmin. Tein koon 38 mukaan. Muuten sukista tulikin ohjeella ihan sopivat, mutta teräosasta tuli liian pitkä. Ihan liian pitkä.


Näiden sukkien neulomisesta kamalaa teki se, että langat olivat kerissä ihan solmussa ja solmujen availemiseen meni ihan mahdottomasti aikaa. Sen lisäksi sukkia neulottiin kahdella pitkällä puikolla ja lopussa tekele alkoi olla niin painava, että sitä oli suorastaan vaikea niillä puikoilla neuloa. 


Ohje oli kyllä hauska erilainen sukkaohje. Muistelisin, että Dropsin sivuilla olen nähnyt samalla tavalla neulottuja sukkia. Jos vielä poikittain neulon sukat, taidan etsiä ohjeen sieltä ja kokeilla tulisiko niin paremmat. Jos sukkien teräosa olisi viisi senttiä lyhyempi saattaisin pitääkin näistä sukista.

Lankana sukissani on oranssi ja keltainen Smart, joita yhteensä kului 160grammaa. Puikot olivat pitkät puikot kokoa 3mm.

7 kommenttia:

Maame kirjoitti...

Tiiäkkö, minä tein dropsin ohjeella ja sain ihan samallaisen tuloksen. :D lörppänä, liian pitkä terä ja pyörivät jalassa. Minä taidan ihan suosiolla jättää nämä poikittain neulotut tekemättä tulevaisuudessa.

Simpura kirjoitti...

Minäkin tuota ohjetta silmäilin aikoinaan ja tulin silloin siihen lopputulokseen, ettei minun tarvitse edes yrittää noita tehdä.

Mutta ihanan väriset kyllä on

Sanna kirjoitti...

Onpa tosiaan ainakin erilaiset sukat :)

Pinni kirjoitti...

Okei, eli en kokeile edes Dropsin ohjeella. :D Ehkä nää saa jäädäkin jatkossa neulomatta. Mut, tulipahan neulottua. :D

Kisa kirjoitti...

Ihanan väriset sukat jokatapauksessa :)Olen myös noita poikittain neulottujen sukkien ohjetta katellut,mutta ajatellut,että liian vaikeat tehdä ja tämän perusteella enpä taida edes kokeilla :)

Prusiluska kirjoitti...

Tein aivan saman havainnon samasta ohjeesta ja lyhensin varmaan kolmanneksella kärkeä. Itse tein sukat kaikenlaisista jämistä tämän vuoden jämäkuu -tempaukseen.

Prusiluska kirjoitti...

Tein aivan saman havainnon samasta ohjeesta ja lyhensin varmaan kolmanneksella kärkeä. Itse tein sukat kaikenlaisista jämistä tämän vuoden jämäkuu -tempaukseen.

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. :)