Welcome to my blog, hope you enjoy reading
RSS

10. kesäkuuta 2014

Tiskirätit valmiina eli aloitukset 7 ja 8

Eilen sain neulottua molemmat aloittamani tiskirätit valmiiksi. Seitsemäs aloitus oli tiskirätti Novitan ohjeella. Halusin kokeilla tuota ohjetta, koska pyöreää tiskirättiä en vielä ollut neulonut. 


Ja nyt kun rätti on neulottu, niin ei ohjeesta kyllä mitään suosikkiani tullut. Ohjeen mukaan tehtynä rätti on makuuni vähän liian pieni ja etenkään alku ei ollut mitään herkkua neuloa. Sitten kun työn sai pyöröpuikolle, niin neulontakin sujui paremmin. Toki jos haluaisi, niin mallia olisi helppo jatkaa itse ja tehdä vaikka yhden reikäkerroksen vielä lisää.

Taitaa kuitenkin jäädä tekemättä. Kun malli ei innosta, niin se ei innosta. Tässä tiskirätissä lankana on siis Novitan Bambu, jonka otin jämälaarista, eikä se loppunut vieläkään. Puikot olivat 3 mm.


Kahdeksas aloitus oli tiskikukka ja myös sen neuloin valmiiksi asti. Tässä lankana on Bc garn Allino, joka on mielestäni ihan loistava tiskirättilanka. Siinä on puolet puuvillaa ja puolet pellavaa ja sopivan ohuttakin se on. Tekisi mieli ostaa tätä lisää, mutta taidan neuloa ensin varastossa olevat puuvillalangat tiskiräteiksi. Ohje tiskikukkaan löytyy Tintin blogista. Tämän version neuloin kolmosen puikoilla ja silmukoita yhdessä lehdykässä oli aina 25. 

Yhteensä näihin tiskirätteihin meni lankaa 55 grammaa. Nyt pitäisi kiireesti taas aloitella uusia töitä, sillä aloitukset laahaavat pari päivää perässä. Tänä vuonna aloittaminen ei ole ollut niin helppoa, kun muistelin. Aikomuksena on kuitenkin laittaa puikoille lisää näitä tiskirättejä, vähän vauvanjuttuja ja jotkut sukatkin olisi kiva laittaa puikoille.

Tsemppiä kaikille kyhäilyyn, puolessa välissä ollaan aloitusten suhteen!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. :)