Welcome to my blog, hope you enjoy reading
RSS

9. heinäkuuta 2011

Olga-sukat

Seuraava valmistunut Kyhäilytyö on numeroltaan 19. Sain kun sainkin Olga-sukat neulottua eilen loppuun. Sukkien neulomisessa meni kyllä luvattoman kauan. Helteet ja matka Helsinkiin verottivat aika hyvin aikaa. Ainut huono puoli tässä lämpimässä ilmassa onkin tuo, ettei villalankoja tee mieli neuloa.

Olgat on kokoa 40-41 ja minulle vähän liian isot. Kuten kuvasta näkyy.

Olga-sukkien ohje on tuolla kaspaikassa. Pidän siitä, että näillä sukilla on tarina. Ohje oli myös helppo ja tälläkin langalla sukista tuli nätit. Ensi kerralla voisi tehdä joko leveillä raidoilla tai niin, että raidat tulisi vain varteen. Tulisi ehkä tuo kaunis kuvio vielä paremmin esille.


Muuten tein aikalailla ohjeen mukaan, mutta heti alussa vähensin silmukoita niin, että niitä oli 14 puikollaan. Kavennusten ja langankiertojen väliin neuloin aina neljä oikein. Tuntui vieläkin, että varteen jäi liikaa silmukoita. Osaako kukaan neuvoa, miten saisin vielä pari joka puikolta pois? Miten se kuvio sitten tehtäisiin? Varren jälkeen joustimen neuloin 12silmukalla joka puikolla ja kiilakavennusten jälkeen kahdella puikolla oli 12silmukkaa ja kahdella sitten 11. Omaan jalkaan näin tuli liian leveät, mutta päätinkin tehdä nämä lahjalaatikkoon.

Lankana minulla oli 7veljeksen Polkka. Kaunis lanka. Sitä kului 130grammaa. Puikot minulla oli taas bambuiset ja kokoa 3.

Nyt työnalla on lapaset. Toivottavasti saan ne valmiiksi nopeammin kuin nämä sukat.

4 kommenttia:

Eija kirjoitti...

Kauniit sukat olet saanut aikaan. Ei ne munkaan työt edisty,vaikka nyt lomalla olessa luulisi olevan aikaa :D

Pinni kirjoitti...

Kiitos. :) Nää helteet sen tekee. Tekisi mieli neuloa jotain muuta, kun villalankaa, mutta minkäs teet, kun Kyhäilytyöt pitäisi saada valmiiksi. Ei auta, kun neuloa. Huopasen sentään jätän vähän viileämmille ilmoille.

Tiina-mumma kirjoitti...

Kiitos ohjeesta. Nämä tuleekin seuraavaksi puikoille, kunhan ensin käväisen ostoksilla.

Narukerä kirjoitti...

Nämä on ihanat sukat. Tuli vastaan kun etsin uutta sukkaohjetta tekemistäsi sukista. Oli niin monia kauniita ohjeita, mutta juuri tämä nyt pääsi puikoille. :)

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. :)