Welcome to my blog, hope you enjoy reading
RSS

6. elokuuta 2011

Herkkuja.

Puutarhassa alkaa olla kohta aika jo sadonkorjuun. Itseasiassa menin ottamaan kuvaa meidän punaherukoista. Kuinka ollakaan ne olivat hävinneet kuin tuhka tuuleen. Yhdessä yössä. Tietenkin rikospaikalta löytyi vielä muutama rikollinen, jotka hätäpäissään lensivät tiehensä. Linnut.

Oli kyllä ihan odotettavissa, että marjat jossain vaiheessa katoavat pensaista. En vaan ajatellut, että kaikista puskista ja yhdessä yössä. Lintuverkkoja en haluaisi pensaissa käyttää. Jotenkin se tuntuu vastenmieliseltä. Ne linnut jää kiinni verkkoon ja jonkun pitäisi sitten irrotella ne ja pahimmassa tapauksessa lintuparat vahongoittuvat tai kuolevatkin. En pidä. Onko kenelläkään antaa mitään vinkkiä muista keinoista? Pelkäävätkö nykyajan linnut vielä linnunpelättimiä? Sellaisia, mitkä heiluu ja niistä kuuluu ääntä? Ajattelin, että jos ensi vuodeksi keksisi jotain sellaista.

Onneksi sain kerättyä ennen sairastumistani pari ämpärillistä punaherukoita, jotka pistin pakkaseen.  Ja onhan meillä vielä mustaviinimarjat ja karviaiset.

Nams. Auringon puolella on jo ihan kypsää.


Kesän alussa siirrettiin etupihalle meidän muut pikku kasvit, eli chilit ja paprikat. Nämä siirrettiin ulos ilman mitään karaistumiskausia, kun tilanahtauden ja muuttopuuhien tuskastuttamina haluttiin vaan saada tilaa. Ulkonaolo tekee näille kavereille kuitenkin tosi hyvää ja yhdellekään ei käynyt huonosti. Siellä ne on nyt koko kesän nauttinut auringosta ja kasvanut ulos ruukuistaan. Nam nam. Kohta päästään maistelemaan.

Kuvassa taitaa olla paprikoita. Kaikista eniten satoa tekee kuitenkin omenapuu. Mitä ihmettä sitten keksin niistä tehdä, kun vielä olen itse allerginen omenoille? Piirakkaa, hilloa ja paistosta nyt ainakin.


4 kommenttia:

Nipi kirjoitti...

Meidän ylimääräiset omenat menee hevosille ;) Kun ei niitä kehtaa poiskaan heittää, ja naapureilla ja tuttavilla on omppuja omastakin takaa.. Meillä on marjat pysyneet puskissa, mutta olen nähnyt monissa pihoissa roikkuvia cd-levyjä, jotka karkottavat marjavarkaita :)

Kytsätär kirjoitti...

Ne ikävät cd levyt joita ei jaksa kuunnella, roikkumassa marja pensaissa, toimii ainakin näillä levyesaseteilla

Auli kirjoitti...

Ihania omppuja tulossa. Minä en ole saanut yhtään marjoja noukuttua. Olen vähän ajatellut, että en ota siitä paineita. Silti ainakin pakkaseen pitäis saada hiukan, että sais piirakoita joskus...

Pinni kirjoitti...

Hitsi, ei meidän lähellä ole hevosia. Niillehän noi ylimääräiset olisivat mainioita. Pitää vähän kysellä sitten syksymmällä, olisiko joku omppujen perään. :)

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. :)