Welcome to my blog, hope you enjoy reading
RSS

10. elokuuta 2011

Rätei.

Eilen käytiin muutaman sadan kilometrin päässä kylässä. Pitihän mun joku matkaneule saada mukaan, Petunia kun  alkaa olla siinä vaiheessa, ettei sitä paljon matkoilla mukana pidetä. 

Mitäs minä muuta, kun nappasin aamulla puikot ja pari kerää lankaa ja tein tiskirättejä. Menomatkalla en matkaneuleeseen koskenutkaan, kun ajelin autolla, mutta takaisin tullessa syntyi sitten rätit. Toisen viimeistelin kylläkin kotona.


Molemmat rätit on tehty Novitan Luxus cottonista. Siitä en olekaan vielä rättejä tehnyt, joten en tiedä, miten lanka rätteihin sopii. Luulen kuitenkin, että aika hyvin. Ohjeena on sama, kuin näissäkin räteissä. Tosin toiseen rättiin kokeilin tehdä reunat niin, että nostan aina ensimmäisen silmukan. Tuli kyllä kivempi niin. Toiseen rättiin taas tein kavennuskierroksilla niin, että langankierron jälkeen neuloin yhden oikein ja tein sitten vasta 2yhteen kavennuksen. 

Lankaa näihin rätteihin kului tasan 50grammaa ja puikkoina minulla oli nelosen KnitProt. Ihanat!

Petuniaan pitäisi tehdä enää päättelykierrokset. Aion tänään kyllä ainakin aloittaa niiden tekemisen. Jos huomenna sen saisi jo valmiiksi. Pingottaminen jää kyllä ensi viikkoon, sillä meilllä on nyt koira kylässä ja huville ainut sopiva paikka on keittiön matolla. Mitään muuta en ole vielä keksinyt. 

Ja sukkasatoonkin olen pikkuhiljaa alkanut valmistautumaan. Lähinnä niin, että olen tulostellut kivoja sukkaohjeita. Ajattelin, että jos selviäisin siitä ilman uusien lankojen hankkimista. Nyt lähdenkin tutkimaan taas teidän blogejanne, mitä ihania olette saanut aikaan taas.

9 kommenttia:

Sirpa kirjoitti...

Hyvin olet automatkan hyödyntäny! :) Kivan näköisiä rättejä tulee tuostakin langasta!

Auli kirjoitti...

Hienoja hempeilyrättejä, kyllä noilla pyyhkii!

Milukka kirjoitti...

Rättei ei oo koskaan liikaa :D Nättiä rättiä jälleen :D

Pinni kirjoitti...

Nämä saattavat mennä lahjalaatikkoon. Tosin tuo beige-pinkki alkaa näyttää niin kivalle, että se voi päästä meilläkin käyttöön. :)

Nipi kirjoitti...

Nätit on rätit!

kisa kirjoitti...

Kivoja rättejä. Rättejä on kiva tehdä välillä,saa nopeasti jotain valmiiksi :)

Pirjo kirjoitti...

Tiskirätit onkin mitä mainioin matkaneule, helppo ja kätevä! Minä teen yleensä nuo vielä virkkaamalla niin ei tarvitse pelätä että toinen puikko katoaa :)

Pirjo kirjoitti...

Sinulle on tunnustus blogissani :)

Pinni kirjoitti...

Pirjo, niin on. Tosin itse en osaa virkata, niin puikkojen kanssa pitää pärjätä! Aina ne on autosta löytynyt, vaikka saattavatkin matkan aikana kadota. :) Ja kiitos tunnustuksesta. Perehdyn siihen tarkemmin paremmalla ajalla.

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. :)