Welcome to my blog, hope you enjoy reading
RSS

8. huhtikuuta 2012

Myssyjä

Pari vauvanmyssyä sain jo ennen lomaa valmiiksi. Piti ne lomalla ollessa esitellä, muttei netti sitten siellä kolkassa Suomea oikein toiminutkan ja olihan siinä kaikkea muutakin. Mietin jo ihan vakavissani, että ostaisin mokkulan noita matkoja varten. En kuitenkaan, sillä niitä päiviä on vuodessa vähän, milloin sitä oikeasti tarvitsisin. Kunhan sähköpostit ja sellaiset pienet pääsi aina tarkastamaan. Puhelimella siis.

Ne vauvanmyssyt. Olen etsinyt tarpeeksi pientä ja kivaa mallia kokoajan. Ihan tavalliset pyöreät pipot kun ei kuitenkaan jaksa innostaa loputtomiin. Pitäisi olla joku juttu. Tämäkään malli ei ole ihan paras mahdollinen, mutta kiva kuitenkin.


Malli on Se suloinen norjalaismyssy ja ohjeen olen napannut Minnan Villakeränen-blogista. Ensin neuloi puna-keltaisen koon 3-6kk mukaan. Puikot olivat kuitenkin ohjeesta poiketen 2,5mm pyöröt ja lanka jotain Maijan paksuista jämälankaa. Ajattelin piposta tulevan ihan sopivan. Vaan kun myssy tuli valmiiksi, se näytti minusta vähän isolle. Koitin päänympärystä mittailla, mutta huonoin tuloksin.

Sitten aloitin sinisävyisen myssyn neulomisen ja vähensin vielä silmukoita. Välisilmukoita sinisessä myssyssä on 11, kun tuossa isommassa on 12. Näin tuli ainakin pienempi myssy. 

Tässä mallailin pipoja lankakerien päälle, että saisi muodosta paremmin selvää.


Molemmat myssyt on neulottu siis Maijan paksuisesta langasta. Vaan en kyllä yhtään muista, mitä nuo langat on. Sininen on sitä Baby ull-lankaa, josta jo yhden myssyn neuloin.


6 kommenttia:

Näppi kirjoitti...

Mä tykkään tuosta norjalaismyssyn mallista kovasti. Se on nopea neuloa ja kivan mallinen. Syntyy niitä isojakin vauvoja, joten tuskin tuo isompi on liian iso. Kivasti raidoitettuja myssyjä.

Sirpa kirjoitti...

Onpa kiva malli myssyissä!

Anonyymi kirjoitti...

Kivat myssyt olet neulonut!

t: Snyysi.

Pinni kirjoitti...

Kiitos. :) Ehkä mä näitä vielä... pari.

Nipi kirjoitti...

Hauskan näköiset myssyt :)

Milukka kirjoitti...

Nää on hyvän mallisia myssyjä ja vielä kivan näköisiäkin:)

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. :)