Welcome to my blog, hope you enjoy reading
RSS

25. elokuuta 2011

Ystävyys-lapaset

Ystäväni pyysi minulta lapasia talven varalle. Lempivärit olivat pinkki ja kirkkaan vihreä. Ihan sellaisella väriyhdistelmällä en lähtenyt tekemään, kun tuota vihreää ei tarpeeksi varastossa ollut.  Tällaiset niistä sitten tuli.


Lapasten malli on Eeva Haaviston kirjasta Sata kansanomaista kuviokudinmallia. Silmukoita lapasessa on 60 ja tein perinteisen luukkupeukalon näihin. Muuten tein mallin mukaan, mutta mallineuleesta vähensin vähän kuviokertoja. Muuten olisi tullut ihan kamalan pitkät lapaset. Kun nämä nytkin jo saattaa olla vähän liian pitkät ystävälleni.

Lankana lapasissa on Maija ja puikot olivat kokoa 2,5. Toisen lapasen tein eebenpuisilla puikoilla ja toisen sitten ikävän puikkotapaturman jälkeen bambuisilla. Lankaa näihin kului 75grammaa.

Tässä kuvia vielä vähän lähempää.


Ja tässä sitten kämmenpuolen viivat. Joista muuten tykkään tosi paljon.


Malli oli tosi kiva neuloa. Minulla vaan oli vähän ongelmia mallin löytämisessä. Olisin halunnut tehdä lapaset paksummasta langasta, mutten löytänyt mitään kivaa kirjoneulemallia. Kun sitten päätin tehdä lapaset ohuemmasta langasta löytyi mallejakin jo vähän enemmän. Silti minusta tuntuu, että näistä tuli vähän liian isot ystävälleni. Pitänee kai opetella pienentämään kirjoneulemalleja, että saa tarpeeksi pieniä lapasia. Näissä pienensin mallia siis vaan pituussuunnassa.

Ennen Sukkasadon alkua kerkeäisin varmasti vielä jotain neulomaan. Mietinkin, että neuloisin toiset lapaset ystävälleni siitä vihreästä keränlopusta.

7 kommenttia:

Eikku kirjoitti...

Onpa todella kauniit lapaset!

Pirjo kirjoitti...

Kivan väriset lapaset! Ikävä tuo aikaisempi tapaturma, itse olen jotenkin vielä välttynyt noilta vaikka säilytänkin puikkojani aika huolettomasti :)

Nipi kirjoitti...

Kauniit!

Milli* kirjoitti...

Oletpa tehnyt aivan ihanat lapaset =)

Milukka kirjoitti...

Voi kun ne on nätit! Ruskea ja vaaleenpunainen on lyömätön yhdistelmä!
Mie oon neulonu Ullan sivuilta "Norski"-lapset. Ne on 7veikasta eli vähän paksummat ja tuli hyvän kokoisetkin. Linkki tässä:

http://www.ullaneule.net
/0309/ohjeet_norskit.html

Pinni kirjoitti...

Kiitos. Minustakin näistä tuli hyvät. :) Ja kirjoneuletta on mukava neuloa. Etenkin tällaista helppoa, missä langanjuoksut on lyhyitä.
Milukka, täytyykin kokoilla noita joskus. Näyttää kivoille.

kisa kirjoitti...

Ihanat lapaset :)

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. :)