Welcome to my blog, hope you enjoy reading
RSS

24. tammikuuta 2012

Värisoppaa

Viime kierroksen Salaisesta ystävältäni sain viimeisessä paketissa Kool-aideja ja valkoista Jannea. Tänään päätin pistää kattilat tulille ja valkoisiin lankoihin väriä. Kaksi kerää on Jannea ja kaksi taas Gjestan Ren ny ull-lankaa.

Ensin vyyhditin langat ja liotin niitä vedessä puolesta tunnista tuntiin. Janne ei meinannut millään kastua. Siinä odotellessani suunnittelin vähän värjäilyjä.


Seuraavaksi laitoin siis vedet kattilaan ja kuumenemaan ja väriä sitten sekaan, juuri ennenkuin laitoin langan. Kokoaikana vesi ei kuitenkaan kiehunut, lähes vain.


Kun väri oli kokonaan imeytynyt otin langan pois vedestä ja laitoin taas uudet väri-vesiseokset tulemaan. Sitten värjäsin langan toisenpään. Kun koko lanka oli saanut uuden värin, huuhtelin sen kylmällä vedellä ja laitoin kuivumaan.


Tässä kaikki valmiina. Tervetuloa herkuttelemaan!


Näistä tuli tosi kivoja. Viime kerralla minulla ei kaikki värit tarttunut lankoihin kunnolla. Nyt tarttui ja näistä langoista tuli ihanan värikkäitä. Tosin värjäilyjen jälkeen tajusin, että kaikki kerät olivat 50grammaa ja käytin siis yhteen kerään kaksi pussia väriä. Yhdellä pussilla varmasti värjäisi 50grammaa lankaa.

Langat ovat nyt kuivumassa. Huomenna sitten nähdään, mitä niistä oikeasti tuli.

6 kommenttia:

Simpura kirjoitti...

Ihanaa väri-iloittelua. Minäkin tykkään värjäillä lankaa.

Nipi kirjoitti...

Ihania lankoja! Mulla on kans jossain laatikossa noita kool-aideja odottelemassa värjyytä :)

Etana kirjoitti...

Kauniin värikkäitä lankoja! Minullakin on muutama pussi noita mehuja jemmassa : )

Pinni kirjoitti...

Minulle vielä muutama pussi jäi. Onneksi näitä saa tilattua aika helposti netistä ja nyt kun mies on työmatkalla ulkomailla, niin käskin pitää silmät auki, josko pusseja näkyisi matkalla.

riitu kirjoitti...

Kiva nähdä värit "tositoimissa" :). En tainnut muistaa edes laittaa siihen lähetykseen annosteluohjetta - tosin en itsekään sitä enää muista... Mutta se taisi olla niin, että yhdellä pussilla värjää sen 50 g.

Pinni kirjoitti...

Joo riitu. :) Olen jostain aikoja sitten lukenut, että yhdellä pussilla värjää 50grammaa lankaa. Nyt kuitenkin värjäilin kahdella pussilla. Tulikin ihania kirkkaita värejä.

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. :)