Welcome to my blog, hope you enjoy reading
RSS

29. kesäkuuta 2011

Ihana piha

Juhannusruusu on lopettelemassa kukintaansa. Tänään en kerennyt vielä tekemään sille mitään, mutta tarkoitus olisi parin seuraavan päivän aikana leikata ne kuolleet oksat pois. Luin jostain, että juhannusruusu pitää leikata joko aikaisin keväällä, tai heti kukinnan jälkeen. Aikaisin keväällä varmaan olisi hyvä, jos meinaisi leikata kokonaan maan tasalle. Minä kuitenkin leikkaan vaan kuolleet oksat pois. Ja ehkä vähän karsin.

Moni muukin ihana kukka on lopettanut kukkimisen. Lupiinit on rumia siemenpötkylöitä. Niitä olen vähän leikellyt pois, ettei villiintyisi enää lisää. Ne takapihan keltaiset pitkät kukat ei enää kuki, eikä syreenikään. Joku valkoinen pensas yritti myös hetken kukkia, mutta ei siitä näyttänyt mitään tulevan. Surullista aina, kun huomaa jonkun kukinnan päättyneen.

Iloista on sitten tämä kaikki muu. Tällainen on aloittanut kukkimisensa etupihalla.


Takapihalla, puiden varjossa on huomaamattomasti aloittanut kukintansa tällainen kasvi. Pitää kyllä raivata tämän kasvupaikka, saisi minun puolesta vähän vaikka levitäkin.


Ja löytyyhän meiltä vanha kunnon pioniikin. Kauniit kaksi kukkaa.


Vaan katsokaa mille se raasu muuten näyttää. Ja missä se kasvaa. Vähän veikkaan, ettei tässä kuuluisi koko pioonia edes enää olla. Hän vaan sinnittelee.


Hauskaa kyllä seurata tämän pihan elämää. Miehen äiti oli tavannut talon alkuperäiset asukkaat ja silloin täällä on ollut kuulemma mansikka- ja perunamaa ja kaikki. Oikein kunnon kasvimaa. Minä olen myös suunnitellut perunamaata tänne, entiseen hevosten aitaukseen. Se vaan vaatisi vähän työtä syksyllä. Jos ei vielä tänä syksynä sitä tehdä, niin ehkä sitten jo seuraavana. Ja jos tästä nyt selviäisi uudelleen terveiden kirjoihin, niin voisi tälle kukkapuolellekin jotain ruveta pikkuhiljaa tekemään.

Huomenna on muuten minun kirpputoripöydän tyhjennys. Lupasin itselleni, että sen mitä sieltä rahaa saan, käytän Helsingin matkalla lankoihin. Enkä yhtään enempää. Huomenna sitten selviää, mikä se budjetti on.

2 kommenttia:

Milukka kirjoitti...

Ihana piha onkin!

Oiskohan tuo eka harjaneilikka? Mutta tuo violetti on ainakin jalopähkömö ja se kyllä leviää...

Sarsa kirjoitti...

Meillä sekä juhannusruusu, että Valamon ruusu valtaavat itselleen alaa varsin reippain ottein ellei elintilaa rajaa. Pari vuotta sitten syksyllä myöhään leikattiin molemmat 'viidakot' matalaksi ja hyvin näyttävät rehoittavan. Eli taitaisi kohta taas olla aika käydä rajumpiin toimenpiteisiin, että pysyisivät hallittavina siihen saakka, kun pääsen kunnolla pihan kimppuun.

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. :)