Welcome to my blog, hope you enjoy reading
RSS

10. kesäkuuta 2011

Pieni pyörähdys Pyöröpuikossa

Olin eilen viettämässä ihanan aurinkoista päivää Lappeenrannassa. Käväistiin samalla tutustumassa Pyöröpuikkoon. Osoitehan on Raatimiehenkatu 15. Sieltä mennään portaat alas ja alakerta onkin Pyöröpuikon tiloja. Ennenkuin kauppaan mentiin sisään, näytti alue vähän hämyiselle. Ei kannata säikähtää. Rohkeasti vaan eteenpäin!

Sisällä kauppa on jakaantunut muutamaan eri "lokeroon". Yhdessä on matonkuteita ja yhdessä sitten lankoja. Ja käytävällä on tarjouslankoja. Myyjänä on vähän vanhempi nainen, joka on erittäin palveluhenkinen ja auttaa kyllä kaikissa  tilanteissa. Oikein mukava rouva.
Lankavalikoimaa on. Kauppa sinänsä ei ole kovin iso, mutta kyllä siellä aikaa saa menemään. Ja rahaa. Puikoista sieltä tällä kertaa löytyi KnitPron puikkoja, sekä bambuja. Ja sitten niitä metallisia myös.

Lankaa lähti mukaani ihan kiva määrä. Onnistuin kyllä aika hyvin hillitsemään itseni. Ylärivin langat on kirpparilta ja Novitan langat tarttui matkaan Anttilasta.


Pari marjapuuron väristä Maijaa oli ihan pakko poimia mukaan. Sukkia varten, tai lapasia. Keltainen lanka on Marks&Kattensin Avanti Cottonia. Ihan tuntematon merkki minulle, mutta se oli tarjouksessa. Ajattelin kokeilla tiskirättejä tästä. Tuo turkoosihtava lanka on Schachenmayr nomottan Cotton Ecoa. Siitäkään ei ole oikein mitään tietoa, mutta houkutteli hyllyllä. Tästä voisi neuloa myös kesäsukat maustettuna tuolla keltaisella. Paitsi,että tuo valkoinen kerä Classic yarns bambu-lankaa hypähti käsiini ja siitä vähän suunnittelin ihan lyhyitä kesäsukkia. Jollain toisella langalla maustettuna, tietenkin. Lanka on ihanan pehmeää ja viileää. Tekisi mieli vaan silitellä sitä. SandnesGarnin Smartit lähti mukaan ihan vaan värinsä takia. Ihana pinkki! Paljon parempi, kuin 7veljeksessä. Hjertegarnin Blend bamboo hypähti vielä koriin. Siitä ajattelin myös tiskirättiä. Ja, sokerina pohjalla Wetterhoffin Sivilla-langat. Niitä oikeasti lähdinkin ostamaan. Ihania!

Näiden lankojen lisäksi ostin KnitPron puikot. Kaikkinensa ostokseni tuolta kaupasta maksoivat vähän yli 50euroa, joten voin sanoa, että aika edulliset hinnat. Sivillat oli kalleimmat langat ja puikot oli 10euron luokkaa.

Poikettiin vielä loppupuolella matkaa kirpputorilla. Sieltä löysin lankapussin, jossa oli Sivillaa yksi vyöte ja Silja-lankaa kolme kerää. Tämä pussi maksoi 5euroa, eli sitäkin voi sanoa hyvillä mielin löydöksi. 

Täytyy kyllä sanoa, että oli oikein onnistunut reissu. Sekä lankojen puolesta, että muuten. Huomenna pääsen varmaankin poikkeamaan vielä siellä Korialla. Sitten on tämän kuun lankaostokset ihan varmasti siinä. Toivottavasti. Pitäisihän niitä keretä neulomaankin joskus..

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. :)