Welcome to my blog, hope you enjoy reading
RSS

19. kesäkuuta 2011

Vaahtokarkit

Kyhäily #12 on viimeinkin valmis. Ei muuten mitään, mutta kyllä oli vaikeaa saada palatossut aikaiseksi. Ensin piti neuloa 16neliötä. Helppo homma, mutta äärettömän tylsää. Tein vielä tossut Huopasesta ja isoilla puikoilla neliöiden teko oli vielä tylsempää. Lopulta, kun sain ne neulottua, niin tossut piti koota. Ensimäinen meni ihan hyvin, mutta toisen kanssa oli suuria vaikeuksia. Kokosin ja käänsin ja väänsin ja ompelin. Ja saatoin siinä pari kyyneltäkin tirauttaa, ennenkuin tossut oli koossa. Molemmat.

Kun olin koonnut tossut, huomasin ,ettei värit mene yhtään samalla tavalla. Ei haittaa. Tosin ohjeen mukaan piti tulla kaksi samanlaista tossua. Pistin koneeseen ja tulihan niistä hyvät.


Toisen päällä on nyt enemmän vihreää ja toisessa värit menee tasaisesti. Mitäpä noista. Kotikäyttöön pääsevät.

En ole kyllä ihan vähään aikaan tekemässä uusia tossuja näin. Kivathan noista tuli, mutta turhauduin matkalla niin monta kertaa, että ei kiitos. Ohje oli Novitan sivuilta. Puikkoina kokoa8 olevat pitkät puikot. Lankaa näihin meni 270grammaa. Jos ei muuta hyvää, niin sain ainakin Huopanen-varastoani vähän tyhjennettyä. Ja jos oli tiskikukkanen vaahtokarkin värinen, niin nämä vasta onkin!

7 kommenttia:

Tintti kirjoitti...

Somat tossut!
Eriparisuus tekee niistä erityiset :-)

Mun mummoni teki noita joskus, mutta neliöiden sijaan neuloi pitkän pätkän kahdella värillä ruuduttaen ja ompeli sitten kasaan. Siinä ei ainakaan mennyt ruudut sekaisin. Neulomissuunta on tosin koko ajan sama.

notto kirjoitti...

O-ou, mä oon kans aikonut tehdä tuollaiset, mutta onkohan se kuitenkin liian tuskallista? :D

Kun olin lapsi, munkin mummoni opetti tekemään palatossut yhtenäisenä pätkänä. Ehkä kokeilen sitä tapaa kuitenkin.

Joka tapauksessa, tosi suloiset ja hyvän väriset tossut!

Pinni kirjoitti...

Kiitos vinkeistä! Kuinka tyhmä voi neuloja olla.. no näin. Saatankin tehdä vielä uudet, mitkä neulon pitkänä pötkönä. Säästyy edes vähän tuskaisemmasta vaiheesta.

Jokke kirjoitti...

Herrrkulliset!

Milukka kirjoitti...

Onpas ne suloiset!
Mie oon vaan yksvärisiä tehnyt, mutta voishan näitäkin kokeilla, varsinkin jos pötkönä tekee... ;))

- kirjoitti...

Haluaisin tehdä tuollaiset pala tossut ulkokäyttöön:)niin mietin että jos tekisin kaksin kertaisella langalla niin tulisiko tarpeeksi paksut?

Pinni kirjoitti...

Kyllä varmasti, noihan on tosi lämpimät. Ja vielä jos niihin kehittelisi jotkut pohjalliset, niin olisi vielä paremmat ulkokäyttöön.

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. :)